tiistai 9. syyskuuta 2008

Boa noite, sou a sua vizinha. Pode emprestar-me a saca-rolhas?

Viikonloppu ohi, ei mentykaan paakaupunkiin kun virolaiskamppiksen kaveri Lissabonista tuli kaymaan. Perjantaina saa oli ihan kamala, sato jokaisesta ilmansuunnasta ja kadut tulvi, mut onneks viikonloppuna oli sit lopulta tosi hyva ilma. Lauantaina haahuiltiin kaupungilla ja sunnuntaina suunnattiin biitsille laheiseen rantakaupunkiin Figueira da Foziin.

Elama taalla on alkanu rullaamaan tosi hyvin. Muutin viime viikolla kimppakamppaan yhdessa vaihtareiden ja portugalilaisten kanssa. Kamppiksina virolainen Teele, itavaltalainen Angelika, italialainen Nicole ja portugalilaiset Ines ja Joana. Mulla kavi ihan uskomaton munkki kun tytot pyysi mua niiden kanssa asumaan, asunto on lahella yliopistoa ja keskustaa, ja se on muutenkin aika mieleton: 7 h+ k+2 kh+3 parv. Talossa on mielettoman korkeat huoneet ja se on just rempattu. Lisaks vuokra on melko huokea, ja kamppistytot alyttoman hyvia tyyppeja. Naapurit on kans opiskelijoita, ja niilta voi aina kysella kaikenlaista lainaan, kuten viininpullon avaajaa tai muuta hyodyllista. "Boa noite, sou a sua vizinha. Pode emprestar-me a saca-rolhas?"

Taa Coimbran kaupunki on melkoista yla- ja alamakea, koko ajan saa kiiveta tai laskeutua. Matkassa kampilta yliopistolle menee noin kymmenen minuuttia, josta viisi on jyrkkaa alamakea ja viisi jyrkkaa nousua, vahan niinku nousis Harjun portaita. Jouluun mennessa mulla on todennakoisesti melkoiset megapohkeet. Julkinen liikenne tarkoittaa taalla busseja ja hisseja. Alakaupungista nousee hissi ylos yliopistolle, joka on suuren kukkulan huipulla.

Yliopistolla vaan jatketaan ihme kohellusta, kansainvalisessa toimistossa pitaa kayda noin kaksi kertaa paivassa etta saa asiansa hoidettua. Sain esimerkiksi eilen tietaa etta mulle olis ollut paikka ilmasella kielikurssilla, mutta kukaan ei vaan kertonu sita mulle. Nyt en enaa voi menna, kun sita kurssia on mennyt jo viikko. Arsyttaa aivan alyttomasti, saavuin viikko sitten ja kysyin heti paasenko sille kielikurssille, mutta mulle kerrottiin etten mahdu ryhmaan. Eilen sitten sain kuulla, etta tyyppi, jonka kanssa asioin viikko sitten ei oikeastaan tiennyt kielikursseista mitaan, kunhan jauhoi mita sattuu. Eli nyt mulla ei oo kahteen viikkoon mitaan jonkun turhan jampan takia, kiitti, obrigada. Muutenkin taalla pitaa ilmeisesti tottua siihen, etta asioita ei oikein hoideta, tai jos hoidetaan niin ehka huomenna, mutta silloinkin vain siina tapauksessa etta saavut paikalle ja kysyt onko asia jo hoidettu. Nyt oottelen etta normaalit kurssit alkais.

Taa yliopisto on alottanu 1290 ja puitteet on sen mukaiset, tosi hienoja rakennuksia ja saksalaisia turisteja valokuvaamassa niita. Viime perjantaina vaihtareille jarjestettiin tutustumiskierros Museu Academicossa, yliopiston vanhassa museossa, ja menin odottelemaan museon oven eteen kierroksen alkamista. 20 minuuttia sovittua myohemmin paikalle saapui kierroksen pitaja, ja muita ei sitten tullutkaan. Kierros jai sitten kiertamatta, jotenkin mun tuuria :D. Ensi viikonloppuna meen vaihtareille jarjestettavalle retkelle Portoon, kaydaan jossain Port-viinitilalla ja tutustutaan kaupunkiin. Sinne retkelle on kanssa tulossa yks suomalainen tytto, tapasin sen lauantaina baarissa. Se on laakisopiskelija Turusta ja meilla on yhteisia tuttuja. Piiri pieni pyorii.

Ei kommentteja: