keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Opiskelijaelamaa

Kolmas viikko taalla. Viime viikonloppuna Erasmus Student Network -vaihtarijarjesto jarjesti retken Portoon, oltiin kamppisten kanssa siella maistelemassa portviineja ja tutustumassa kaupunkiin ja muihin Erasmus-opiskelijoihin. On ollut huvittavaa huomata, kuinka hyvin stereotypiat pitaa paikkansa: espanjalaiset ei sieda hetkeakaan hiljaisuutta, ne on aanessa ihan koko ajan, tasmallisia saksalaisia kiristaa aivan torkeesti se, etta mikaan taalla ei tapahdu sovitussa aikataulussa, ranskalaiset ei puhu englantia... Reissu oli kaikesta huolimatta kiva ja haluan kayda Portossa viela uudestaan. Aijoo ja tapasin reissulla kolme suomalaista tyttoa, jotka opiskelee Pirkanmaan ammattikorkeessa, ne on kans taalla vaihdossa. Yks niista on Jyvaskylasta, kavi ilmi etta ollaan asuttu naapureina mutta tavattiin sit ekaa kertaa taalla. Jepjep.
Kurssien yliopistolla piti alkaa jo kaksi viikkoa sitten, mutta vain yksi mun valitsemista kursseista on oikeasti alkanut jo. Homma toimii niin, etta ennen jokaista tuntia pitaa menna istumaan luentosalin eteen jannittamaan, onko kurssin opettaja jo palannut lomilta ja saapuko tama arvon professori kenties paikalle. Kursseilla ei siis ole varsinaista alkamispaivaa, vaan luennot alkaa kun proffaa huvittaa. Valilla turhauttaa laukata edestakaisin kodin ja yliopiston valia, kun tosiaan Cultura Brasileira, Brasilian kulttuuri -kurssi on tahan mennessa ainut, jonka opettaja on oikeasti saapunut paikalle. Hyva puoli odottelussa on se, etta oon tutustunu jo vaikka kuinka moneen opiskelijaan, vaihtareihin ja paikallisiin, odotellessamme kurssien alkamista kaytavilla.
Kielen kanssa sujuu aika kivasti, ymmarran melkein kaiken, puhuminenkin sujuu ok, mutta on mulla viela paljon opittavaa. Ekalla luennolla muut teki useamman sivun muistiinpanoja Brasilian alkuperaiskansoja kuvaavasta taiteesta, ma lahinna ponnistelin ymmartaakseni edes paallisin puolin mista on kyse, ei oo toi Brasilian taidehistoria se kaikkein tutuin aihealue. Viela. Olin kuitenkin aika ylpea, kun yks brasilialianen tytto sano, etta sen on helpompi ymmartaa mun puhetta kun portugalilaisten. Todellisuudessahan syy on todnak se, etta en puhu viela hirveen nopeesti, ja portugalilaiset taas pistelee menemaan kauheeta tahtia.
Syominen ja juominen on tosi halpaa. Yliopistolounas sisaltaa alkukeiton, salaatin, leivan, paaruuan, ja jalkiruuan. Hinta 2e. Baareissa ja kahviloissa olut on vaan euron tai vahan paalle, ja mojitonkin saa 2,5 euroon. O ou.

1 kommentti:

ps kirjoitti...

Kuullostaa kivalle tuo meno siellä, siis lukuunottamatta sitä, et proffat vielä lomailee. Ja maailma taitaa tosiaan olla aika pikkuruinen! :)
t. Hensku S.