tiistai 2. syyskuuta 2008

No ni

No ni, here I am. Toinen paiva Portugalissa.
Tanne tulemiseen vaadittiin juna, bussi, lentokone, lentokone, metro, juna, juna ja bussi. Reissu kesti reilun vuorokauden, josta 12 tuntia vietin Ryanairin Frankfurtin kentalla. Saavuin Frankfurtiin iltaseiskalta ja alkuilta menikin kivasti kahviloissa, mutta yo laattalattialla oli aika nihkee. Just kun nukahdin joskus puolenyon jalkeen, siivoojilla alko tyovuoro. Ne ajo rallia jollain lattiankiillotuskoneilla ympari odotushallia mieleton virne naamalla. Luulen, etta kukaan ei varmaan yleensa kiinnita niihin mitaan huomiota, niin sit kun niilla on mahdollisuus herattaa parikymmenta nukkuvaa matkustavaista muutenkin heikosta unesta, niin ne tekee sen ilolla. Ne myos moppas lattian myos meidan nukkuvien valista, niin etta puoleen tuntiin ei voinut vaihtaa asentoa, jossei halunnut uida moppausmehussa. Yks niista paatti pyyhkia polyt terminaalin loisteputkilampuista, jotka oli tietenkin suoraan meidan jo heranneiden reissaajien ylapuolella. Poly leijali natisti suurina hiutaleina meidan paalle.
Nukuin sit pari tuntia sina yona ja kun check in aukes aamuneljalta, siirryin nuokkumaan lahtoportille. Siella mulle tuli juttelemaan puolalainen tytto, joka oli myos tulossa vaihtoon Portugaliin. Juttelin sen kanssa levottomia lentomatkan (sekin oli ollut yota lentokentalla ja kumpikin meista oli nukkunut liian vahan) ja lentokoneen saavuttua Portoon yks saksalainen tytto tuli kysymaan oonko menossa Coimbraan. No olinhan ma, lahdettiin sit seikkailemaan yhessa kohti Coimbraa. Junassa konduktoori avautu meille kun istuttiin vaarilla paikoilla ja passitti meidat vartti ennen perilletuloa ekasta vaunusta vikaan vaunuun kaikkien kamojen kanssa. Arrh.
Coimbrassa etsiydyin yliopiston asuntolaan jossa asun ekat kaks viikkoa ja kannoin mun matkalaukkua edestakaisin kun kukaan ei tiennyt mika taloista oli asuntola. Loysin sit viimein. Huone on tosi kiva ja siina on mun kanssa portugalilainen tytto, mut se tulee siihen vasta ens viikolla. Tapasin sen kylla jo ja se oli tosi kiva. Asuntolaan on puolen tunnin bussimatka, ostin eilen elamani ensimmaisen bussikortin! Tanaan kavin kymmenelta asuntotoimistossa, jonka piti aueta 9-9.30 (kaikki aukioloajat on taalla liukuvia), mutta se ei ollut viela auki. Siina odottelemassa oli italiainen ja itavaltalainen tytto, jotka pyys mut asumaan niiden kanssa kommuuniin, mennaan kohta kattomaan sita kamppaa. Vaikuttaa lupaavalta, asiat on jarjestyny aika kivasti.
Yliopistolla taalla ei olla kovinkaan jarjestelmallisia. Kaikille vaihtareille luvattiin ilmanen kielikurssi, mutta nyt sinne paasikin random-valinnalla vaan parikymmenta kaikista sadoista vaihtareista, joita taalla Coimbrassa on. Vaihtoehdoks tarjottiin 250(!) euroo maksavaa kielikurssia, no danks. Mun opinnot alkaa ens vkolla ja ne on portugalin kieliopintoja, niin paatin etta en kay sit erillista kielikurssia ollenkaan. Muutenkin naa on taalla yliopistolla hukannu kaiken, mita ne on kaskeny lahettaa tanne etukateen. Onneks mulla on kopiot suurimmasta osasta. Ja oon ilokseni huomannu etta pystyn puhumaan ihan ok portugalia ilman sanakirjaa, ei taalla puhuta englantia edes kansainvalisessa toimistossa.
Okei, eli oon elossa ja hyvin menee. Taa viikko menee asioita jarjestellessa, ja vaihtarituttavuuksien kanssa puhuttiin, et jos lahettais vkonloppuna kaymaan Lissabonissa.
Beijos, pusuja,
Immunne.

4 kommenttia:

ps kirjoitti...

Hyvä tietää että oot yhtenä kappaleena!
Ja kiva tietää että Frankfurtin lentokenttää siivotaan ja viel noin perusteellisesti!
Haluskohan ne siulta niitä papereita etukäteen ihan vaan siks, että voi tehhä niistä lentsikoita ja tähdätä niillä paperinkeräyslaatikkoon?
Nomutta, kuullostaa muutoin kivalle! Tsemii! :)
t. Henna (ku toi ps on ikään kuin miun salaisen käsityöharrastelijaminän bloginimi)

sillyh kirjoitti...

Hei! Tosi kiva kuulla sinustakin sieltä kaukaa! Hieno juttu tämä sinun blogi :)

t. Johanna M. Tampereelta

Tiina kirjoitti...

Heips, matkailu avartaa aina. Mukava kuulla Portugalin päivistäsi. Taidanpa lisätä tämän blogin kirjanmerkkeihin. Tsemppiä! :)
Terkuin, Tiina L. Jykylästä

- Milla - kirjoitti...

Hei Immu!
Kuulostaa tosi jännittävältä :D Kirjoitahan pian lisää ja pysy tallessa! Minä aloitin uuden blogin tai itse asiassa kaksikin, katsoo nyt miten niihin jaksaa kirjoittaa. Mutta profiilia katsomalla niiden pitäis löytyä.

- Milla