sunnuntai 28. syyskuuta 2008

Altantin rannalla

Tulin just saunasta. Turkulaisen tytön portugalilainen vuokraisäntä on Suomi-hullu, se on ollu töissä Suomessa ja tuonu saunan mukanaan Portugaliin. Tai kiukaan, ainaki. Oli ihan oikeet suomalaiset löylyt lämpimässä kesäillassa, uima-allaskin oli. Uhu.

Sää on ihan kesäinen, melkein kolkyt astetta on edelleen. Oltiin viikonloppu Teelen ja Angelikan kaa, kämppisten kesken siis, biitsillä Lissabonin lähellä ja Sintran kaupungissa käytiin kanssa. Vuokrattiin auto ja ajettiin pienimuotoisesti Praia do Guincholle, surffauksen World Championship -rannalle harjottelemaan. Paitsi ei me loppujen lopuks surffattu vaan bodyboardingeiltiin, se on niinku surffausta mut siinä ei nousta seisomaan. Surffijamppa sano että aallot ei ollu hyvät surffaamiseen, et tänä viikonloppuna kannatti mieluummin harrastaa bodyboardingia. Ja mehän harrastettiin, oli ihan älyttömän kivaa. Ehkä ens kerralla sit surffilauta jos aallot on suotuisat. Yötä oltiin camping-alueella ihan rannan vieressä, ja käytiin myös Cabo da Rocalla, Euroopan läntisimmällä ulokkeella.

Muutenkin oon harrastanu vesiurheilua, yliopisto järjesti vaihtareille melontaretken. Tän kaupungin halki kulkee Mondego-joki ja meidän oli määrä meloa 18 kilometriä, mutta luulen että ne vaan halus että me tunnetaan itsemme atleeteiksi, se ei varmasti ollu niin pitkä se reitti. Mutta kivaa oli, meille oli järjestetty grillibileet melonnan päätteeksi ja uitiin joessa ja aurinko paistoi.

Yliopistolla kurssit alkaa lähteä ihan kunnolla käyntiin, mun pitäis muun muassa kirjottaa portugaliks 15 sivua jostain Afrikkaan liittyvästä, aihe toivottavasti täsmentyy vielä. Cultura portuguesan, Portugalin kulttuuri -kurssin proffa tuntee Jyväskylän yliopiston kielten laitokselta proffan ja yks toinen proffa on vieraillu Joensuun yliopistossa. Muutenkin on tosi kummallista kun aina kun joku kysyy mistä maasta oon kotoisin, niin seuraava kysymys on "Ai ootsä Joensuusta?" tai vielä useemmin "Ootko Turusta?". Yleensä Helsinki on ainut mitä ulkomaalaiset tuntee Suomesta, mut täällä kaikki tietää Turun ja Joensuun...mtäh.

Aijoo ja portugalilaiset työllistää itseään mielenkiintosilla tavoilla, täällä on muun muassa päällystäjien ammattikunta. Kadun varsilla on yleensä vanhoja miehiä, jotka päällystää kaikennäkösiä dokumentteja ja kortteja kontaktimuovilla pientä maksua vastaan. Mäkin haluisin kehittää itselleni jotain vapaa-ajanvietettä, oon yrittäny alottaa jonku harrastuksen täällä mut kaikki menee päällekäin mun kurssien kanssa yliopistolla, kun luennot päättyy illalla kaheksalta tai kymmeneltä (!). Lokakuussa alkais angolalaisten tanssien kurssi, aattelin kysyä voisinko mennä sinne vaikken pääsis joka kerta. Ens viikolla aion harrastaa piknikkejä, sovin yhden tsekkiläisen tytön kanssa että käydään tarkastamassa kaupungin puistot, täällä on pari isompaa julkista puutarhaa.

Ei kommentteja: