torstai 13. marraskuuta 2008

Äet ät Lisbon

Jumps jumps vaan, alakerran naapuri on ostanu jotkut uudet vahvistimet, ni että drop it like it's hawt. Niillä on ehkä myös SingStar, kuulostaa siltä. Aattelin et vois mennä joku päivä kyläileen, heh. Ainakin voisin suositella niille jotain parempaa musiikkia, Justin, Britney ja kaverit soi turhan usein. Voisin sietää naapurin huudatusta jos musiikki ois ees hyvää. Meillä on muutenkin mielenkiintonen äänimaailma täällä, portugalilainen kämppis yrittää nyt jo kolmatta kuukautta erota poikaystävästään, suoraa huutoa ja ovien läimintää lähes päivittäin. Osaisin ehkä riidellä portugaliksi jo aika hyvin, ainakaan esimerkkejä ei oo puuttunu. On tullu toi etelän ihmisten temperamentti ihan käytännössä tutuksi. Joana, kämppis siis, ja poikaystäväkin on älyttömän kivoja meitä muita kohtaan, mutta keskenään ne ei tuu yhtään toimeen. Ja hei ne on molemmat psykologeja.

Tiistaina täällä juhlittiin Dia de São Martinhoa, eli juotiin perinteistä juomaa ja syötiin kastanjoita. Söin elämäni ensimmäisen kerran kastanjoita täällä, ja mmm kyllä kannatti! Muutenkin oli kivaa kun käytiin pippaloimassa kahdessa eri Repúblicassa. Ne on sellasia perinteisiä opiskelijakommuuneita, joilla on piiitkät perinteet ja omat säännöt kaikilla. Jotkut opiskelijat asuu siis esimerkiksi 6 hengen kesken omakotitalossa ja maalaa seinät ja katot ja kaikki niin kun tykkää, yleensä aika psykedeelisesti. Vuokrasopimukseen kuuluu kokki joka tekee kaikki ruuat ja Repúblicoissa syödään aina yhdessä. Tää juontaa juurensa jostain keskiajalta, kun kaikki opiskelijat oli poikia eikä osannu kokata eikä silittää, niin ne palkkas varaäidin hoivaamaan niitä. Repúblicoita on täällä 26, ja niihin pitää aina hakea, yleensä pitää läpäistä joku testi jolla talossa jo asuvat testaavat, onko uusi tyyppi sopiva taloon. Ja niissä on usein juhlia ja ne kutsuu kaikki jotka vaan mahtuu sisään.

Sit keskiviikkona äiti tulikin kaverinsa kanssa tänne Coimbraan käymään, niillä on Lissabonissa siis hotelli mut ne teki päiväretken tänne. Oli tosi kiva nähdä ja näyttää vähän Coimbraa. Ja pitää vapaapäivä kaikesta muusta, oon yrittäny painaa pitkää päivää ja saada opiskeluhommia pois alta kun tässä on näitä Barcelonan matkoja sun muita Madrideja tulossa. Aijoo ja Aveirossa käytiin Angelikan kanssa, se on niin sanottu Portugalin Venetsia. Paino sanoilla niin sanottu, en ihan tajuu miks jokaisessa maassa pitää olla oma 'Venetsia', niinku Tukholma - Pohjolan Venetsia, tai Amsterdam - pohjoinen Venetsia. Ja okei onhan Lahdessakin kaupunginosa nimeltään Venetsia. Tämä Portugalin Venetsia Aveiro on kyllä tosi nätti kaupunki, mutta en lähtis kuitenkaan kolmen kanaalin voimalla vertaamaan Venetsiaan, mutta myönnettäköön että on se ehkä lähempänä alkuperäistä kuin Lahden kaima. Paikkakunnista puheen ollen, tiesittekö että Brasiliassa on suomalaisyhteisön perustama kylä Penedo, jossa on kuulemma luonnonpuisto, 5000 asukasta joista vajaa 10 puhuu suomea, ja tietenkin joulupukin kesämökki. Viimeinen on kuulemma suosittu nähtävyys, kylä sijaitsee Rio de Janeiron osavaltiossa, josta tehdään retkiä suomalaiskylään. Penedo tarkottaa kallionjärkälettä. Niin että ollaan me kallionjärkälekansa vaan maailmalla. Ja joulupukista multa on kyselty täälläkin, oon yllättynyt miten moni yliopisto-opiskelija haluaa tietää, oonko mä oikeesti nähny Joulupukin ja onko, hei onko se siis oikeesti olemassa vai ei.

Nyt ehkä nukkumaan, huomenna Porton kautta Barcelonaan. Nyt on hyvä matkustaa kun on tosi low season, ei oo kesä mut ei vielä joululomakaan, niin hostelleja löytää tosi halvalla. Me nukutaan 11 eurolla aamiaisen kanssa ihan Barcelonan keskustassa. Boa noite, buenas noches!

1 kommentti:

tyttism kirjoitti...

Tuo kommuunimeininki kuulostaa kovin samalta kuin teekkarien Tupsula Tampereella, pääsykokeet on myös, kokkia ei kylläkään. Tupsulaan on rakennettu mm. sisäpuhelin, puillalämpiävä ulkokylpyamme yms yms, joka vuosi on Tupsula ulkoilmakonsertti vapun aikaan, jolloin irrotetaan parvekkeen etuseinä, bändit soittaa ja voittaja on se, jonka vuoksi kutsutaan poliisit. :) Kiva lukea sun kuulumisia!
-Tytti