sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Sama swahiliksi

No nyt on Barcelonassa käyty ja läskikshän se meni. Itävaltalaiskämppis Angelikan laukku varastettiin toisen päivän aamuna, niin loppuaika menikin sitten enemmän ja vähemmän poliisilaitoksella, Itävallan konsulaatissa ja muissa kohteissa, joita en edellisellä Barcelonan keikalla kieltämättä nähnyt. Käytiin kyllä Gaudi-puistossa ja vähän ostoksilla ja maailman parhaassa vegeravintolassa, mutta menihän se fiilis vähän muiltakin kun Angelikalta, kun siltä lähti ihan kaikki rahat, kortit, passi, puhelin, kamera ja mitä näitä nyt on mitä kannattaa kaikkia pitää samassa paikassa. Mut okei löysin ihanat kevätkengät, se vähän helpotti. Huhtikuuta odotellessa. Päätettiin reissata vähän lisää kun Espanjassa ei ollut onni myötä, niin tänä viikonloppuna käytiin Nicolen ja belgialaisen Delphinen kanssa Évorassa. Se on portugalilainen kaupunki neljä tuntia Coimbrasta etelään. Kauneimpia kaupunkeja Portugalissa, suosittelen!

Perjantaina käytiin kattomassa kans jotain suosittelemisen arvoista, täällä Coimbrassa oli Brandi Carlilen konsertti. Se on jenkkilaulajatar joka lurittelee country-äänellään hyvää musiikkia. Torstaina löysin myös sellaseen reggae-luolaan jossa haluisin käydä vielä uudestaan, siellä oli livemusaa ja hyvä meno. Vapaa-ajalla menee siis hyvin, opiskelu alko kunnolla vasta nyt. Kurssien opettajat tajus varmaan näin adventin alla että joulu on tuloillaan, pitäis varmaan teettää noilla opiskelijoilla jotain mitä vois arvioida. Tähän asti opettajat on perunu luentoja urakalla kun ne on ollu 'konferensseissa' Brasiliassa ja muuta tärkeetä, ja nyt meidän pitää tehdä korvaavia luentoja ihme aikoihin kun ne luennot kuuluu kuulemma kuitenkin pitää. Niin että hommia pukkaa, mutta meininki on kuitenkin edelleen onneksi aika löysäranteista. Sain jo melkein valmiiksi 15 sivun kirjallisen työn Culturas Africanas -kurssille. Muita kursseja mulla on Cultura Brasileira, Cultura Portuguesa 1, História da Fotografia ja Língua Portuguesa III.

Kuulin, että Portugalin suurin ulkomaalaisryhmä brasilialaisten ja kapverdeläisten jälkeen on ukrainalaiset. Jos katotte Euroopan karttaa niin Ukraina ei vois olla kauempana Portugalista, kummallista miten ne liikehtii tänne asti. Mutta portugalilaisessa telkkarissa oli kuulemma näytetty dokumentti, jossa joku Ukrainan entinen ministeri kertoi, että se jätti ministerin hommat kotimaassa kun kuuli, että raksamiehet saa Portugalissa parempaa palkkaa kun ministerit Ukrainassa. Niin se vaihto sit hallituksen hommat työhanskoihin, eikä oo ainut hanslankari Ukrainasta, ne tulee Portugaliin ymmärtääkseni useimmiten nimenomaan lapion varteen.

Tää viikko on ollut opettavainen mun lisäks myös muun muassa yhelle portugalilaiselle pojalle jonka tapasin yliopistolla.
"Ai oot siis Suomesta?"
"Joo."
"Hei mä tiiän, Suomessa puhutaan swahilia, eiks nii?"
"No ei ku suomea ja ruotsia..."
"Ai siis missäs swahilia sit puhutaan?"
"Itä-Afrikassa."
"Aa okei."

1 kommentti:

Tuomas kirjoitti...

Seikkailtiin sitten samoina päivinä ristiin rastiin Barcelonassa - kaupunkiin tultiin vain eri suunnilta :)